ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای جهان شیوع پیدا کرده و جان بسیاری را گرفته است. دبیرکل سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که “کُووید ۱۹” (بیماری ای که ویروس کرونا عامل آن است) به مرحله همهگیری جهانی رسیده است.
شیوع ویروس کرونا از چین آغاز شد و مرکز بیماری شهر ووهان با تقریبا ۹ میلیون نفر جمعیت بوده است. اکنون بیماری در بیش از ۲۰۳ کشور گسترش پیدا کرده و گسترش آن در امریکا ایران و ایتالیا از سوی کارشناسان “بسیار جدی” خوانده شده است.
تاکنون ابتلای بیش از ۸۰۰ هزار نفر به این ویروس گزارش شده و هزاران تن جان خود را به دلیل این بیماری از دست داده اند.
درباره ویروس جدید چه میدانیم؟
پژوهشی که در چین درباره این بیماری انجام شده و طی آن پرونده ۴۴ هزار بیمار بررسی شده،
نشان می دهد که بیش از ۸۰ درصد بیماران نشانه های خفیفی از بیماری داشتند، در حالی که سالمندان، مبتلایان به بیماریهای زمینهای و کادر پزشکی بیشتر در معرض خطر بودهاند.
طبق دادههای مرکز کنترل و پشگیری از بیماریهای چین (سیسیدیسی)، ۴/۷ درصد از موارد بیماری حاد بوده است.
این نوع ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروسهاست که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.
سارس در سال ۲۰۰۲ در چین باعث ابتلای بیش از هشت هزار نفر و مرگ ۷۷۴ نفر از آنها در جهان شد.
علائم ویروس جدید چیست؟
بیماری کرونای ٢٠١٩ سه علامت مهم دارد، تب، سرفه و تنگی نفس:
تب در این بیماری میتواند زیاد باشد. تنها راه اطمینان از اینکه تب داریم استفاده از طب سنج است و احساس فرد معیار مناسبی برای قضاوت نیست.
اگر تب سنج ندارید و اگر با دست زدن به صورت یا قفسه سینهتان احساس داغی میکنید شاید تب داشته باشید.
سرفه تک سرفه نیست و مکرر سرفه میکنید. معمولا سرفههای کرونای ٢٠١٩ خشک است.
در صورتی که بیماری فقط با این دو علامت خود را نشان دهد شدت آن خفیف است اما اگر تنگی نفس هم اضافه شد احتمال دارد بیماری شدید شود.
درصد کمی هم ممکن است گلودرد داشته باشند. بنا بر تحقیقاتی که تاکنون انجام شده حدود هشتاد درصد افراد بیماری را خفیف تجربه میکنند.
این ویروس چقدر به ارگان های بدن آسیب وارد میکند؟
در حالی که ویروس در تمامی موارد ابتلا به سلولهای فرد میزبان حمله میکند و آنها را میکشد، جدی شدن بیماری به نحوه پاسخدهی سیستم ایمنی بدن وی بستگی دارد که این مسئله نیز به نوبه خود میتواند به سن، جنس، ژنتیک و شرایط جسمی فرد وابسته باشد. صدمات اولیه ناشی از ویروس میتواند واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن را به همراه داشته باشد که خود منجر به آسیبهای بیشتر میشود